normal ke kemaluan jadi gelap?

Nak tanya, masa pregnant ni kemaluam jadi gelap sangat😭memang normal ke? Lepas bersalin boleh jadi kulit asal tak?

34 Balas

sama la. yg dlu muka penuh jerawat.. yg ni private part gelap... laki klo komplem belasah je. 🤣🤣🤣.. xyah nk malu.. yg tgk pon xde org lain..laki sndri..

1y ago

HAHAHAHAH. buat sex pun both of us mmg tak pandang area kemaluan. pandang muka and part lain. buat je time tutup lampu and cerah. tapi sbb entah both of us segan kot. tu yg x tengok part bawah tu huhu😭 sy xpenah cukur, gunting je. sbb dulu penah dgr cukur x elok utk vagina. gunting pun sndiri² je x suruh suami. try la hard mcmne pun asal buat sndiri HAHAHH

Sama jugak sy part celah kangkang semua gelap. Leher tak lah . Tapi mak sy ckp biasa yg hitam area part leher , kemaluan and ketiak ni biasa anak lelaki . 😝

1y ago

Sbb mak sy ckp dulu pregnant kan abg semua gelap haha 😂 tu dia kata hukhuk. Biasalah org dulu dulu kan. Sy 5 kali scan keluar pistol 😂

Normal tu awk, sy sejak anak 1st, apa je yg tak gelap😂 muka gelap, celah2 gelap, bdn jadi gemuk sbb mkn pil perancang 🙈 biasanya boleh elok blk tu.

Normal awak, sejujurnya sy semua tempat celah2 tempat private gelap segelap gelapnyaa. Sampai menangis, nasib husb cakap lepas bersalin slow2 dia akan pudar

ya sbb hormon. pelipat2 pun akan jd gelap. & boleh kembali asal. jgn risau.

1y ago

thankyou sis, harap hilang la. malu pula gelap sgt area2 situ

Normal sbb perubahan hormon tambah² dkt bahgian pelipat tu.. mkn p la vit c pon, xjalan.. hehe.. lps bersalin elok dh kulit balik

saya pregnant yg sulung pon sama.. segala ny gelap kdang malu jgk bile tengok...nanti da besalin sental apa patut sis.. cerah balik nanti

1y ago

boleh dapat kulit asal semula tak sis? nak scrub skrg takot effect pape pula..tggu lepas bersalin baru nak sental haha.

sama la ketiak kemaluan pon hitam kulit muka kusam redha jela kangkang depan doktor nanti😅harap lepas bsalin hilang laa

saya lak ketiak,leher jadi hitam,perut pun hitam jugak.bawah Tak nampak nak tengok.suruh suami cuci semua huhu.

Sama lah.. Lipatan hitam, Miss V jd mengerutu mcm kulit katak dah 🤦🏻‍♀️ nsb baik laki xckp pape lg