Normal ke kemaluan n celah peha kite jadi gelap? Ada tak cara untuk hilangkan gelap tuh.. Malu pulak

Malu pulak rasa nak bersalin nanti..

9 Balas

Saya hari tu start 2 bulan, ketiak and permukaan vigina saya gelap, ntah kenapa, mgkin hormon kot celah peha tu biasa, geseran tu dia mmg gelap sikit. Nak jadi cerita, saya gugur hari tu, doc suruh kangkang, saya cakap malu, smbil pegang2 saya punya kain😅 sbb saya first prgnant n first gugur, so dia suruh kangkang jugak, dia kata mcm mana nk cek, sbb sya nak kena masuk mulut itik tu, hehe , bila dah kangkang tu, tangan saya msih nk tutup2, pstu doc cakap mcm ni 'kalau u decide u nak prgnant, u nak bsalin semua, u tak boleh malu tau'. lepas tu baru saya rasa tak malu. hehe. Habis bab malu, kena tegur pulak pasal tak dengar cakap dia masa masuk mulut itik tu, adoii. pengalaman betul. Tak pe sis nanti lepas bersalin insyallah hilang and tak perlu malu la nak bersalin nanti, janji sis and baby selamat ya🤭

ini yg saya rasa masa mula² mengandung anak pertama dulu. dok pikir malu nanti nak bersalin 😅. malu kat suami pun ye jugak. saya tanya dgn misi² jawab itu normal,perubahan hormon ibu mengandung. jadi tak yah malu ye sis,nanti bila dah sakit nak bersalin,dah tak ingat tu semua..huhuhu. yg penting shave bersih. kalau tak boleh nak buat sendiri sebab perut dah besar,boleh mintak tolong suami.

2y ago

ye sis,sama²..masa sy nak bersalin anak ke dua lagi lah,ada sorang doctor perempuan india,dia cakap dgn sorang doctor perempuan melayu, "oh..baru tahu org melayu punya miss v macam ni. cantik lah".. kita dah sakit nak bersalin,dia lagi boleh cakap pasal miss v kita. walaupun berubah jadi gelap,tapi dia cakap cantik. semua yg ada kat LB tu dok gelak 😆. tak taulah,mungkin kita org melayu punya lain,india lain,china lain..kot.

boleh cuba scrub tp tengok serasi tak dgn kulit kita..risau pula x serasi kena gatal2 nanti..sye cuba scrub tapi x serasi..terus naik ruam..doktor kata hitam tu biasa..yg penting kita shave and jaga kebersihan..tu je

normal sis. tu sbb hormon, nnti bila dh stabil balik boleh hilang gelap2 tu. its okay rmai je mcm tu, dr and nurse pun dh biasa so tak perlu malu.

perubahan hormon tu. mmg gelap area tu. tp xpe. bak kata misi, dorang mmg ada kebolehan,lpas tgk tu dh xingt dh. jgn risau😅

normal sis.. x pyh malu yg penting kita & anak selamat tu je.. doktor & nurse x kisah pun dorang cuma nk anak & ibu selamat je

2y ago

😆😆

Perubahan hormon. Xperlu malu pun sbb semua org alami benda yg sama...nurse / dktr pn xkisah 😅

sama lh n sy gelap ps tu mcm ruam tu merah.

Bersalin nanti auto hilang

2y ago

Tq sis.. Harap gitu laa..