normal ke?

Normal ke darah nifas dtg balik? Dah 44hari dah ni...hmmm Baru ingt nak mandi wajib...

2 Balas

Pantang melayu je 44 hari sis, dlm islam tempoh nifas maksimum 60 hari..klau darah nifas dh kering sebelum hbs pantang 44 hari, dh kena mandi wajib dan solat mcm biasa, klai slepas 44 hari masih ada darah, itu masih darah nifas, sehingga 60 hari, klau lebih dh dikira istihadah. Utk penentuan darah haid, perlu suci 15 hari dulu dr nifas

Darah slps bersalin smpai 60 days. Saya pun sama mcm awak dah stop seminggu siap dah solat semua last2 keluar balik. Then ngam2 60 hari stop sepenuhnya. Saya ada tnya Uztazah psl benda ni.