Wajib Mandi Wiladah Selepas Bersalin Czer Atau Keguguran, Ramai Ibu Tidak Tahu, Ini Caranya!

Mandi wiladah dan mandi nifas adalah wajib dilakukan selepas ibu bersalin. Ramai sebenarnya tidak mengetahui perbezaan dua mandian ini. Jom baca artikel penuh di sini: https://my.theasianparent.com/mandi-wiladah-mandi-nifas

Wajib Mandi Wiladah Selepas Bersalin Czer Atau Keguguran, Ramai Ibu Tidak Tahu, Ini Caranya!
4 Balas

TETAPI, jika mempunyai darah nifas, perlulah menunggu sehingga darah nifas kering dan mandi wajib dilakukan cuma SEKALI sahaja untuk kedua-duanya. Mandi wajib setelah darah nifas berhenti.

2y ago

betul..sy pun dgr ustaz cakap mcm itu..

betul.. kebetulan slpas sy bersalin haritu ada pegawai dari pejabat agama dtg di ward ibu bersalin terangkan ttg mandi wiladah ni.. sbb bnyk ibu² terlepas pandang..

👍🏻

betul