seri

Nak tanya macam mna nak naik kn seri muka mada pregy ni.. Sbb ada yg tegur,mke xada seri???

40 Balas

Dulu trimester awal mcm tu la.. smpai trimester kedua, masi lagi tapi kurg sikit.. jadi sy pun jarangkan kisah muka ni, x balik2 tgk muka.. makan benda yg sedap2, minum air cukup2, happy2, kuatkan bdn sikit, rajin2 sibukkn diri.. rasanya skrg kulit muka ada la rasa okey dn sihat banding sblm ni.. hormon la tu.. cuba try pakai mask bedak sejuk d muka, hihi.. aloe vera bole sapu bawah mata dn kelopak sikit, bole kurg kan kedutan dn mata panda.. hihi.. kalau xda alahan bole cuba

5y ago

Ok trima kasih sis.. Mlm ni sy cuba...

Haaaa...mcm sy skrg ni la..muka mcm tu je..xde seri mcm yg awk ckp..even time kluar berjln pun cmtu jugak..lagi satu sy ni bkn jns yg bermekap😂..mmg dr dulu lg ramai ingt sy skt sbb nmpk pucat je😂..last2 suami ckp kalau nak kluar rumah pakai mekap yg biasa2 je..x yah heavy mekap..😁😂.

Relax la... Tak payah duk naik seri apa aihh... Kau pakai la berapa banyak penyeri muka... Tetap sama.... Kata org tua... Muka kita hilang seri sbb anak ambik seri kita... Maksudnya... Baby yg dikandung tu baby girl.... Sabaq je la...

Buat derk je sis . Mmg hormon kita akan bertukar time preggy . Saya masa ngndungkan anak sulung dulu muka kusam sgt2 lepastu jd hitam . Bdn semua jd hitam . Alih2 anak keluar muka macam cina .. Pdhal mak pak dia gelap je .

Ara 7: hee in sha Allah girl. Sbb biasanya sy tgk member2 pregnant, sblm pregnant mmg jenis lawa, manis. Tp bila pregnant mmg muka kusam, xde seri, sume dpt ank perempuan. Maklumlah seri kita baby girl da amek dulu🤭

5y ago

Hee kebanyakkan yg sy jumpa mmg mcm tu la. Setakat ni teka, xde miss lgi🤣. Sy tak pandai sgt tgk perut org (baby boy or girl) Kalau muka tu, in sha Allah. Betul🤣 Petua org dulu2. Ada la sikit2

Sy mse prgnt ari tu muka kusam..gelap...xde seri..pai spupu² tgur muke xsmnggah.. Tp pas kguguran dh 2mnggu lps..skrg muke nmpk ok dh..Pmbawak dn hormon mmg cmtu.. Wat la pe pn..xkn nyer helok cm time xprgnt..

Pembawaan budak tu sis.. Biasa la tu.. Ada yg nmpk berseri masa pregnant.. Ada yg kurang seri... Hormon tu... Mcm sis dkt tegur ckp cantik je msa pregnant.. X tau knapa aura time pregnant rajin nk makeup😂

ahaha takpe sis. jgn risau ye. ini moment bkn sll orang dapat merasa. tak lama tu sis. berthn ye 9 bln. yg penting husband sis tetap di sisi sis. 🤭😇 saya pakai gincu je sis ahahaa. asal ada merah ckup la.

5y ago

ahaha kalau mcmtu, berseri sudah tu ada make up.

Tak apa tu sis.. Tak Ada seri masa pregnant jer tu.. Normal baaa.. Saya sekarang pun tak Ada seri sudahh.. Kulit gelap sudaahh.. Kalau di banding kan sebelum pregnant memang larh lawaa.. 😂😅🤣

5y ago

Heheheh... Tulah.. Makeup pn mcm.xmakeup...

Jgn hirau kn sgt apa org kata. Kadang xde seri kt muka tu sbb bby yg amik serinya. Sis rilex n enjoy je pregnancy skrg. Kalo pkir kata org smpai bila2 xkn de yg puas hati

5y ago

Kan.. Terima ksih sis