Sarung Kaki Dan Tangan

Nak tanya lbih lanjut, bby sepattnya xperlu srung kaki n tangan slpas umur brapa bln ye?

7 Balas

Sarung kaki 4 bulan sy dh stop pakaikan kat rumah. Time keluar je pakai..sarung tgn mmg xpakaikna dr pantang,asalkan kuku potong pendek. Takpe dia tercakar muka ke mata biar dia belajar sakit, nnt dia tau dia tak buat dh.

bby sy dekat2 nk sebulan sy xbg pakai da...bg die explore kulit bdn die...xnk die asyik gengam je tgn dlm sarung tgn...lw stokin bg time tdo je...make sure kuku pendek la slu kne check..bby ni kuku die cpt panjang...

Bila dah masuk 2 bulan, boleh stop pakai sarung tangan. Biar dia main2 tangan dia, isap jari. Macam anak saya 4 bulan lebih pun saya masih pakaikan sarung kaki

Kebiasaannya bermula umur sekitar [email protected] baby dh mula nk jilat jari @ belajar pegang barang.

srung tgn smpai 2blb je ,srung kaki stokin smpai blh jln ..bila dh blh jln pkai tido mlm je

Pkai sarung tangan dh kaki stkt 2 bln je.. Lpas tu sarung kaki je maksud sy stokin

smpai umur 2 lbh