Sarung tangan

Assalammualaikum smua.. Saya nk tnye skit.. Smpai umur bby brpe bln ye pkaikn sarung tngan..

20 Balas

sarung tangan saya bagi pakai masa kuku dia panajng ja. sbb risau dia cakaq muka . lepas potomg kuku saya tak kasi pakai dah. mybe dlm sebulan ja kot bagi pakai . tapi stokin saya bagi pakai lama . dlm 3bulan . kadnag waktu mlm saya kasi pakai jugak sbb anak tanak diselimut atau bednung . kalau dibedung dia ngamukkkk .

Sy pkaikan ank sebulan je, kena jaga kuku dia jgn pnjg. Ank sy cakar muka dia sekali 2 je, lps tu xde dah. Bg pluang bby xplore, bby kalo rasa sakit dia xkn cakar lg mukanya. Cuma skrg dia pkai sarung kaki jelah wktu malam and cuaca sejuk. Baby 4 bulan dah.

lw dekat2 nk sebulan sy da xbg pkai da...pkai time nk tdo je...sb pnh bce lw asyik bg sarung tgn xbaik katenye bby asyik gengam je tgn tu perkembangan otak pon xbpe sgt..bg bby teroka kulit bdn die...xtw la btul ke x.. p make sure kuku bby pendek la ye..

klu ikutkan nurse ckp 1 bulan je..baby saya sebulan je bg pakaj siang dan malam..bila dah nampak dia mula duk main2 tangan tu pakaikan malam je bila nak tido sebab tido dalam aircon..tapi dah masuk 2 bulan ni x pakai dah..pakai stokin je..

pakai masa dkat hospital je, dkt umh pun klau ada org tua saja 😂😂 mai musim panas mmang xbg pakai. penting kena kerap check kuku la sbab kuku baby cpat panjang. biar buka awal takpe, cpat sikit baby explore..

sy habis pantang 44hari.. baby pun habis pantang juga.. barut, sarung tgn, sarung kaki saya tak pakaikan da 😆😆 g kk pun misi x bg pakai sarung tgn masa da sebulan tu.. 😊

3y ago

haha ye tak lama.. sama la.. sy pun beli cukup2 je.. 😆 stokin la sy beli lbih sikit.. in case kaki baby sejuk.. sama2 ❤

klau sy kejap pakai, kejap tak. sebab baby bedung. kesian dia panas pkai berlapis lapis. asalkn kuku dia pndek ok la. ada la jugak mukanye kesan cakar2 sikit😅

bila saya berani kerat kuku baby lepas tu saya dh x pakaikan sarung tangan. sebab saya suka tgk jari2 anak saya 😊😊

sebulan.. baby masok 2 bulan, nurse terus bagitau suruh buka biar baby bermain dengan jari jemari..

saya lepas abis pantang dah xpakaikan bby srung tgn . sbb nurse bgitau xelok pakai lama2 .