Anak muntah lepas minum susu.

Nak tanya lah..saya sekarang tgh Ngandung anak kedua baru sebulan ..nak cuba pisahkan susu badan dengan anak first dah 1 tahun 9 bulan ..tapi bila kasi susu ..lepas habis minum die muntah banyak plak tu..die nak susu tu ..tapi lepas minum die muntah..ade yg tau puncanya tak .sebelum ni ok je minum masuk umur 1 tahun 5 keatas lepas minum muntah. Waktu bila sesuai bagi die minum susu formula..

2 Balas

saya rasa mgkn dia tk serasi dgn susu yg awak bg tu..kalau saya laa kan ,saya try and error..saya try beli susu dr hrga rendah ke harga tinggi..kadang2 beli susu mahal2 pun blm tntu sesuai dgn anak kite..ni awak baru nk cuba bg susu formula yee ?? kalau dh cuba mcm2 jenama tk bole ,tukar kpd susu kambing sbb stgah budak tk sesuai susu lembu tu..apa2 pun kalau teruk sgt lebih baik awak refer dokter

mungkin dia tak sesuai dengan susu tu kot. try bawa klinik kanak2, consult dgn doc