Anak xnak minum susu formula dah try mcm2 susu die muntah. Skrg direct bf. Dah masuk 2 tahun lebih

So mcm mane sy nak stop bf then anak still dapat khasiat susu sbb die xnak minum susu formula?

1 Balas

anak dah 2y boleh fokus pada pemakanan. susu just sampingan sahaja. kalsium dari makanan pun boleh cnth cheese,yogurt. boleh bagi anak minum susu full cream takda tambahan gula.

3y ago

kalau anak alahan tenusu stop dulu la. boleh bg sumber kalsium lain cnth kacang kuda ( kalau takda alahan ), pisang, brokoli, labu atau keledek.