Hi ibu2

Nak tanya lah kalau baru 4w4d apa makanan yg paling sesuai utk kita ambil? sy mkn kismis, susu hl, asid folic.. buah2han ke syur ke?

7 Balas

Susu buah2 .. Cth kurma dia baik utk mengurangkn rasa loya ketika hmil.. Banyak kan minum air putih juga . . Jangan skip makan nasi dn sayuran . . Ada sstgah momy ssh nk mkan nasi msa awl kandungan .. Utk elakkan drpd perut kosong ..gantikan dgn bread dn telur rebus .. Vitamin jgn skip .penting utk tumbuh besar janin.😁😄

4y ago

Kalau hb atas 13 tu kira cantik dah result sis .. Yg pntg ontime mkn vit .. Mmg rasa mual tu kurang/xpening. Sama2 sis...

Teruskan diet makanan sis tu, dah cukup elok. Kalau tambah omega 3 pun okay. Bagus utk perkembangan otak bayi. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni ye. Aamiin

Saya dulu suka makan buah delima utk hilang mual. Pastu minum air barli tanpa gula, selain drpd minum air masak byk2, air barli minum utk elakkan drpd kencing kotor.

samala 4w4d😍 sy bnyakkan buah dlm diet seharian asid folic xtggal

4y ago

hihi.. tahniah.. setakat ni asidfolic xtinggal

Banyakkn buah yg serap vitamin & sayur2 hijau.. klu blh hari2 mkn..

4y ago

tq info sis

Teruskan dgn rutin menu sis. Hav more bedrest

Yup lebih kurang macam tu