Maternity Leave

Nak tanya, kalau saya plan nak bersalin and pantang dkt johor, bila boleh start ML ya? saya edd 26/3 nanti insyaAllah and first pregnancy. lepastu, start 37weeks kena check up weekly dkt KK ke?

1 Balas

Maternity leave ikut company.. tp kebanyakannye mmg bg start dua minggu awal. Kalau nk start lambat after bersalin pun boleh. Sy amik annual leave dulu yg bring forward tahun lepas pastu baru sambung dengan maternity leave.

5mo ago

Btul sis klu amik awal sangat nnti lpas bersalin cuti kejap pulak haha. Sbb tu sy amik dua minggu awl tu pakai annual leave yg thun lepas. Tp berharap supaya terus bersalin hri pertama cuti tu hahahah.. gigih sgt demi nk jimat cuti 😂. Ade lg balance annual leave sbulan lg tp risau bos x kasi guna dh la sbb da cuti 3 bulan lebih 😅