Check up KK, bersalin swasta

Mommy, nak tanya kalau kita start bukak buku pink di kk, check up di kk dan swasta. Decide nak bersalin di swasta. Bila masa yg sesuai untuk stop check up dekat kk? Sbb sekarang dah sarat nak follow up 2 tempat, kena apply cuti lagi kalau checkup di kk. And macam mana nak inform dekat misi yg kita nak bersalin di swasta? Nanti misi bising. #bantusharing

2 Balas

Pengalaman saya, saya tutup buku pink KKIA masa 25 weeks. Plus nurse saya dah sedia maklum masa 1st appointment buka buku pink yang saya akan bersalin di hospital swasta. Sebab saya ada tanya procedure apa perlu buat jika nak bersalin di hospital swasta. Nurse beritahu kita perlu inform dan sign satu form untuk kita tutup buku. Ini berdasarkan pengalaman saya la. In conclusion, nurse tak bising dan perlu inform. Itu sahaja.

Takde masalah kalau nak bersalin swasta. Just inform kk yang awak pergi tu. Nurse takkan bising sebab bersalin dekat gov atau swasta tu pilihan kita