korang dah start cuti minggu ke berapa?

hai, firstime mom here. nak minta pendapat, korang yang bekerja start cuti bila ya? saya ingat nak unpaid leave start 37w (saya sekarang 36w) boleh tak? ke macam awal sangat amek cuti 37w? nak amek maternity leave awal macam sayang pula nanti kena masuk kerja awal 🤣so saya plan amek ul dulu baru amek ml 🙂

1 Balas

Kalau tak larat dah nak drive jalan, nak rehat boleh je ambil awal cuti tu. Sementara tunggu boleh mengemas, boleh topup membaca ilmu breastfeeding ilmu 4th trimester, baby language mcm2 lah buat. Ikut keselesaan awak. Macam saya tak nak ambil unpaid leave takut jejaskan bonus performance 😆😆😛😛, takut jejaskan increment. Nanti ambil cuti bila dah beranak betul. Lagi pun banyak lagi kerja kat office saya tak settle. Saya due 25th May, maybe cuti ml 23rd May. 😆 Harap baby keluar awal lah dari date tu