SUSU HL PREGGY WEEK 6

Hi nak tanya, kalau minum susu HL hamil bru 6week bole ke? Susu HL line merah. Sbb saya tgok ad tulis susu dipasteur, bkn ke kalau dipasteur xbole minum awal kehamilan?

18 Balas

time hb low, ada juga nurse suggest minum susu h&l tp dgn syarat klu xda gdm. skrng week 35 dah

saya minum susu HL dari awal mgandung sehingga brsalin..xde pape masalah pon.. boleh je..

terbalik sis. yang tak dipasteur yang tak elok minum. boleh je minum HL tak ada masalah

terbalik. unpasturized dgn pasturized kena tau beza. pasturized la selamat erm.

Pasteurised boleh minum. Yang tak boleh yg belum pasteur 😊

Dipasteur boleh minum. Yang tak dipasteur tak boleh minum.

Susu kena lalui pasteur la baru blh diminummm awakk..

sy pgi kinik, dr x bgi minum sbb nnt berat naik