Berat bayi

Nak tanya.. kalau macam baby lahir berat 2.9kg memang dalam beberapa hari (sebelum sebulan) nak kene naik ke berat baby ni? Ke normal sblm sebulan berat dia still 2.9.. ke kene naik jugak walau sikit? Sory sye first mom dan sye df baby je xde bagi susu fm.. sebab mak sye bising dah nak 2 minggu baby sye still 2.9 means x naik2 la berat nya.. pastu suruh bagi susu fm.. pening sye 😞

21 Balas

Awal2 tu normal kalau berat baby turun. But after masuk minggu ke 2 berat baby sepatut nya naik. Nak naik kan berat kena kerap nyusukan baby. Susukan baby time mlm bgs nak naik kan berat. Pastu mkn lebih lauk dan sayur. Tidur pun kena cukup