Berat baby 6kg

anak sye dah 1bulan 19hari berat capai 6kg , nk tanya pandangan mommy2 baby sye ni berat sgt ke ? and ada tak sama pengalaman mcm ni?? sye bg campur susu bdn dgn fm lebih kurang nisbah 5:3 mcm tu.. kalau baby obes bhaya ke ..

9 Balas

normal je sis.. sy bby lahir 3.82 nie timbang sebulan 5.3kg.. p checkup jenuh gilir dukung ngn suami lenguh tgn..😅 beza dlm 2minggu je bby kite.. yg penting tgk ank sihat xde sakit ape, tmbh bby sy laki mg kuat minum susu anknsy lak mg konsisten tiap 2jam terjaga tdo xpun menangis lapor.. sekali minum 2oz kdg lau dia terlajak lena lama kena up jd 3oz lau x mengamuk la jwbnye..

anak sy baby boy lahir 3.62kg. mix susu badan & susu S26. check up sebulan 5.15kg. hujung bulan ni checkup 2 bulan. ikut chart tumbesaran 1 bulan masih normal. so xperlu risau kot selagi nurse@doc x cakap apa. anak sis baby boy ke girl? kalau boy mmg kuat nyusu. bagi saya lebih lega baby kuat nyusu daripada taknak. lagi risau nanti😅

awk pi klinik checkup misi/dktr ada ckp apa2? sbb pd sy klu bby obes ni byk risiko. mcm kita org dewasa la. tapi tktahu la bila dh start solid food bdn bby akn susut or tidak. just finger crossed saja doa yg baik2 utk bby k.

6mo ago

misi xde ckp apa pun .. sye check pun msh norml berat dia ikut carta .. tpi itulhh sye nk cr punca dia terlebih smngt

kena tgk berat lahir dia.. contoh, graf normal berat anak lahir 2.5kg mana blh samakan dengan berat anak lahir 3.5kg.. lebih berat ke kurang berat ke semua tak elok risau ada masalah pertumbuhan

berapa berat masa lahir ni ? mcm anak sy lahir 3.5kg, cek up sebulan 4.3kg, tu pn nurse ckp berat naik x banyak . huhuu . setahu sy bhya kalau baby obes ni, mcm org dewasa gk la, senang dpt penyakit.

6mo ago

masa lahir 3.4 .. masa check up sebulan 4.9 😅

anak saya lahir 2.76,checkup sebulan 4.2kg..alhamdulillah graf cantik..ni anak ke 4 sy fully bf dr anak pertama...rezeki sy fully housewife..df ja semua anak..xda buat stok ebm

ank sy lahir 2.90kg..sebulan 4kg.full bf..doc ckp naik bnyk jgk.nnt 2 mnggu cekup 2 bln..xtau brp berat sume tego bb over besar dr umo

6mo ago

sy just bf x campur susu fm

ank sy ms lahir 3.32 cekup 1bln 5.1.ni xtahulh 2bln brp dh.xpi nurse n doc x mrh plk sbb ank sy fully bf

6mo ago

normal sis.jnj ank kita sihat

mcm overweight je, cuba rujuk graf bby kt buku.