Berat baby

Macam mana nak naikkan berat bayi saya .sbab Dy berat lps lahir 3.33 kg pastu drop 2.9 kg - nurse kata normal sbab berak kencing .pastu check sebulan 3kg. Dr kata mungkin penimbang lain lain xpi Sy risau

3 Balas

hi nak tanya, skrg berat baby dh ok ke? sy pun alamai masalah sama..masa lahir 3.2kg..lps tu drop kd 2.75kg..lg seminggu nak cukup 1bulan berat baru 2.9kg..tp berak kencing dia hari2 ..

1y ago

doc ada ckp jugak kdg kdg ada bayi yg berat dy memang susah nk naik

BMI baby normal tak? Kalau normal tak perlu risau. Tips nak naikkan berat baby -Pastikan baby ada jadual tidur yang baik. -Sentiasa penuhi demand susu baby.

1y ago

Tidur yang tak cukup boleh mengganggu tumbesaran baby. Awak boleh refer ni untuk panduan berapa jam tidur yang diperlukan baby.

Sis cuba check BMI baby dalam buku. Dah masuk line merah ke belum. Kalau tak merah tak perlu risau. Biasa la tu baby nak membesar.

1y ago

Ohh sebab tu nurse kata normal. BMI anak awak normal. BMI tak normal bila dah masuk line merah.