First Step

Hi, nak tanya. Kalau kita check upt & double line. First thing yang nak kena buat terus pergi KK dulu utk buat buku pink ke or pergi klinik swasta untuk scan & confirmation ke macam mana.?

12 Balas

Mcm sya hri tu after 2 kali try upt naik double line trus refer klinik swasta dlu nk confirm..sya p klinik yg ada ultrasound(scan baby) msa tu doktor bgtaw brp weeks kandungan...then next week sya call KK sbb nk tnya week ke brp bleh buat buku pink dgn nk buat appt sekali...

Saya : scan klinik swasta masa 6 minggu, kemudian trus call klinik desa tya bila boleh buat buku. Lepas tu depa call semula masa dah 8 mggu suruh mai untuk buat buku pink. Kemudian baru dia bagi temujanji untuk setrusnya untuk ke kk

Kalau saya, saya akan pergi klinik swasta untuk scan and confirmkan baby and heartbeat ada masa 8weeks. Lepastu 10weeks baru pergi kk buka buku pink.

klu sy.. better pegi klinik swasta utk tgk normal or tidak... if semuanya normal bru pg kkia utk buat buku pink...

Sy pegi swasta dulu utk confirm n scan.masa check kat swasta 5weeks. So, 8weeks baru bukak buku pink

Kalau saya..saya ke klinik swasta dulu utk scan & comfirm kan..pas tu baru pi kk buat buku pink tu..

Kalau saya pi swasta dulu utk confirm. Dah konfirm baru pi kk

sy terus g klinik buat appointment utk buka buku pink

Sy g swasta. Dh confirm baru buka buku pink

pi swasta for scan then baru bukak buku