baby kuning

Nak tanya. Kalau ibu jenis darah O dan ayah jenis darah O jgk. Kemungkinan ke anak akn kene kuning?

29 Balas

Sy darah O, ank first mmng kne kuning tinggi jgk n lama, risau tu x payah nk ckp la 😭😭😭 Tp rsa nya bergntung pda bby jgk, ada yg momy darah O tp bbynya xde kuning....

Smue baby akn kne kuning sis.. sy drh O.. tp alhamdulillah ank ad kuning tp xtggi dlm 106 je.. pstu sy mndikn dgn air rebusan daun bunga kntan trs hlg kuning bby ☺️

Saya o+ suami o.. Anak 1St kuning 15hari, anak 2nd kuning sebulan sampai jumpa pakar n 2x admit wad 😌 Anak yg 3rd nti nie tk thula mcm mane pulak cite Dye 😭

mse sy msok hospital nurse ade pesan, jgn terlalu fikir yg anak akan kne kuning, kalau fikir nnt lg teruk kne kuning.. so nurse suruh fikir positif je

Sy darah 0, Alhamdulillah anak no 1&2 xde kuning.Tapi bersalin anak ke3 ni,anak kne kuning pulak tp X tggi. Dktr ckp kuning dia stabil sbb bwh 11.

Sy darah O ank kuning 3hari jer..ms mengandung saya amalkan susu kambing dan pemakanan yg sht

Saya suami isteri O. Anak 1st je kuning kuat sbb lahir kecik. Anak 2nd n 3rd kuning normal x tinggi..

Sy suami darah 0 tp anak lahir x kuning ..masa mengandung sy consume susu kambing ..

Yup.. Tgii.. Klu bby kuning ibu blh jgn bg susu bdn sb 2 blh jd sbb utma kuning mkin tggi

Dalam buku merah klinik kesihatan dah ada tulis mengenai bayi dan jaundis sis..