Keperluan labour room

Hi nak tanya. Kalau contohnya si ibu czer dan kena tahan di ward selama beberapa hari, bayi akan dimandikan oleh nurse kan ? Adakah kita perlu prepare barang mandian tu ? Satu lagi, pack barangan bayi untuk ke labour room wajib tak topi dan tuala ?

1 Balas

Bayi tidak dimandikan oleh nurse. Jd brg mandian prepare sendiri. Brg baby utk masuk labour tgk hosp jgak. Kdg2 mereka hnya minta pampers sahaja. Masa daftar nnti nurse akan bgtau. Topi dan tuala tk perlu pun utk bwk masuk labour