Packing barang

Mummy nak tanya, perlu ke kita prepare baju day 1-3 macam list² orang buat tu sebab saya baca². Nanti baby guna baju hospital punya je. Saya prepare untuk labour room dengan going home je. Labour room pun rasa macam tak perlu kan?#pleasehelp

4 Balas

mcm sy baby dgn sy 5hari dkt ward. masa dlm lb room nurse ada minta baju then saya bg je. sy prepare je byk helai masa tu sbb xsure kena tahan ward ke tak. masa dlm ward baby byk pakai baju sy bawak je awak. mak nye pon sama. masa nak bersalin je pakai baju hospital. lepas tu pakai baju sendiri bawak

prepare je 2 psg dlm beg.prepare lg 2 psg kt rumah,pek siap2 kalau rase mmbebankn nk bwk.nnti sng suami nk amik klau baby btul nk pkai lebih kn.

Standby je. Sebab haritu ada baca, tak semua hosp provide baju hosp untuk baby tu.

Bergantung atas hospital yg awak nak bersalin.. blh survey² dulu sembang tanya ke kan..