kandungan 5 minggu

Nak tanya kalau 5 weeks boleh ke makan pedas. Hm teringin sangat nak makan mcd extra pedas tu ? tapi hubby tak bagi. Katanya tajam. Yeke?

54 Balas

mse tgh 5w sy x tahu pon sy dh pregnant mse tu ske mkn pds... bedal ramen dgn ghost pepper dh dpt tahu terus ckp gn suami nsb xde pape...

Awal2 xelok mkn mekdi,makanan ringan pedas2 tp awal2 ni xllu nasi,bedal jgk la apa,yg lalu.. stiap hri mkn mee goreng,kotiaw,chakotiaw

Sama lah... Cuma i blm dpt positif upt. Tapi husband larang i dpd mkn mknan pedas takut jika btl i preggy nnti effect kandungan..

Kalau bole elakkan Dulu makanan yg tlalu pedas or masam.. takut perut xtahan.. tpi kalau teringin sgt, mkn utk rse jela jgn byk2

Sy ade tbaca, ade org mkn.. Pstu kandungan ggur.. Better elakkan sis.. Kita mgkn tahan, takut baby yg x blh tahan

jgn mkn la ayam tu . yg x mengandung pun blh sakit perut , ini kan pula kite yg berbadan 2 ni . bahaya sis ...

Masa awal pregnant kalu bole elakkan fast food & junk food. nasihat dari Doctor yg merawat sy 😉

cbe tgk post sye...ade ibu yg makn kndungn 2bln gugur...so take note sis...jgn mnyesal dikemudian hri

Jangaannn... Tu tahap pedas sgt tu sis.. Tgu baby dh kuat dulu ye.. Janin br nk membentuk tu sis..

lebih baik tak perlu ye sis...sbb kandungan awal lagi... makan makanan yg sihat ye sis...