Set pantang

Nak tanya, jenama set pantang apa yg bagus yer? Better beli set ke, atau loose punya? Sebab sy baca, ramai kata kalau yg set tu, x semua pun kita guna.. Apa yg penting kalau nk beli loose punya postnatal set ni? Maaf byk tanya, sbb ank pertama, baru nk merasa pantang..☺️

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

I guna NR full set 1st & 2nd pregnant,tapi skang nr x de yg pantang nye set dah, so I beli loose tapi masih item yg same...i suke sbb bau herb, x payah bancuh2, ada yg capsule jugak. Phytonatal tu mmg membantu time membuang. Akar herbanika rase biasa je so boleh la telan. My sister guna tanamera set masa last pregnancy die, die bising Sebab nak kena bancuh la etc. Agak leceh. Owh...i guna jugak tanamera brown soap sbb review kata best...n mmg best. Kdg2 guna lulur nr kdg2 guna brown soap.😉

Baca lagi

Saya beli Nonaroguy, loose pack. Beli yang mana praktikal dan yang mana saya akan guna. Yang minum2 saya xambil sebab takut ada kesan pada bayi. Untuk saya rugi beli set sebab saya takkan pakai semua. Saya baca setiap barang dalam set dan pilih mana yang saya akan pakai nanti ikut practicality dan kerajinan pakai nanti.

Baca lagi
2y ago

Saya beli phytonatal (tak dapat guna sebab anak prolonged jaundice dan tak boleh ambil herba), minyak herbanika (tak pasti faulty product atau apa, minyak saya tak panas), dan herbanika barut (tak guna sebab c-sect..). Haha. End up tak guna pun.

Nonaroguy and jamu ratu. NR sy cm beli lulur barut, minyak herbanika dan uncang akar kayu. Jamu ratu mustanir, dhuha, putik telaga dara dan gel bidara. Yg lain pula akar kayu utk mandi sy order online. Lulur pula mak sy buat lulur kunyit. Nk bg cntk kulit.

kalau nak phytonatal dan air herbanika nona roguy pm sy. sy nk bg free. sy guna xhbs pun. ada byk lg pil phytonatal tu dan air herba tu. syg nk buang. kalau nak bagitau lah.

2y ago

whatssap saya ; 0192636799

VIP Member

beli yg mmg nk guna je..servey2 dlu fungsi 1 1 brg...kdg2 x sempat nk guna pun ye...baru nk scrub anak da nanges..haha..

Saya guna set pantang V'asia.. Ok2 semua produk dia.. Harga pun mampu milik..

VIP Member

Kalau saya, saya beli dan guna yang sariayu. Murah je, boleh beli di shopee

Boleh try set pantang shaklee. Alhamdulillah ramai yg dah cuba.

Jenama afiat pun okay rm60+ jea kat shopee

Post reply image
2y ago

Sy pon beli yg ni je kat shopee. Masa tu ada disc , dlm rm50++ je

VIP Member

Nonaroguy. N brown soap tanamera

2y ago

utk scrub badan. paling berguna sbb kulit kita kan kalau pregnant hitam.