Kiraan pergerakkan baby

Hai nak tanya, sebenarnya kita start kira pergerakkan baby weeks berapa? Setahu saya week ke 28 tapi tadi pegi checkup nurse takde suruh or ajar apa2 pon. Saya pon lupa nk tanya. Next 2 weeks pulak appointment lagi.. haha#ingintahu

5 Balas

Nurse saya dah start suruh time 27weeks. Nanti next appointment sis jangan lupa tanya tauuu. Sebab nurse ni banyak sngt patient bawah dia, tu kot dia terlupa nak explain sbb sepatutnya 28weeks tu dah wajib kira pergerakan bayi. As for now sis monitor je dulu pergerakan sendiri, kira cukup 10 kick pukul berapa. Buat whatsapp group dgn suami. So kita aware dgn baby

12mo ago

haa tu laa, sy dh 28 weeks 3 days dah masa appointment tu. next appointment dh 30 weeks. takpe la mungkin nurse pon xperasan kot. next appointment sy tnya. terima kasih sis

sy 27w nk masuk 28w misi dh ajar tick apa semua. kena tnyala misi awak tu nnti ... bila appoiment nnti tkot dia terlepas pndng

12mo ago

iya baik, next appointment mmg kena tnya. sbb sy pon 1st mom mmg kena nurse explain cemana semua. huhu thank you sis

saya appt masa 28 minggu 1 hari terus nurse ajar pergerakkan baby 😬 tak silap saya by 28 weeks dah kena kira pergerakkan baby

12mo ago

haa tu la, sy masa appointment haritu 28 weeks 3 days. dah tahu nurse akan ajar kira kick baby tapi xde pon. saya pon kalut2 lupa nk tnya. next 2 weeks dh 30 weeks. harap nurse x marah la dh terlepas 2 weeks. huhu

sy pn mcm sis..nurse blm suruu kiraa mcmna tuu ah..

12mo ago

kann, balik rumah baru teringat. tggu next appointment jela tanya.. hehe

28 weeks