Pergerakkan bayi - 28 minggu

Haii ibu ibu , nak tanya lah . Macam mana kira tanda pergerakkan tu ya ? Ada gap tak berapa lama untuk kira ? Selalunya petang dah full 10 gerakkam just tulis masa itu lah kan ? Takpayah tunggu 9malam ?

2 Balas

gap 20 30 minit untuk gerakan kedua, kalau 5 hingga 10minit ada gerakan , kira macam 1 gerakan saja.. sy pun baru juga kira pergerakan, cukup 10gerakan tulis masa . tapi kena pantau juga pergerakan bby, nurse sy ckp kalau 4jam dia xgerak boleh terus pegi hospital .

aah, kalau da ckup takyah tunggu sampai time malam .