Susu ibu mengandung

Hi. Nak tanya ibu2, susu ibu mengandung jenama apa yang elok ya? Yang tak manis takut kena gdm pulakk nanti

15 Balas

saya sarankan minum susu HL or susu kotak kurang kandungan gula...boleh check di belakang kotak susu...kalau boleh..jangan minum susu tepung kerana kandungan gula dia agak tinggi...dulu saya minum susu tepung khas utk pregnancy tu...last² berat naik mendadak...selamat perasan dan avoid lepastu.. alhamdulillah bila check tiada gdm sebab terus stop minum..mmg rasa dia sedap sebab gula tinggi..tu yg buat kita nak minum je😅😅

sy sangkut gdm mse 26w.. lepastu 360 ° semua menu harian bertukar.. gdm mse sgkut lepas 2 jam mnum air gula 8.sbbnya sy minum susu ibu hamil.. pakar suruh stop sbb kandungan gula tggi. skrg sy minum susu segar je marigold fresh milk..bukn low fat. . mmgla xrasa apa.. tp kalau gdm mcm sy mmg tula paling selamat.. alhamdulillah da amal bsp pun cantik je..

masa sy mengandung.. saya minum protein berry amway.. bnyak khasiat.. cantikkan HB, tambah ptotein dan kalsium, bnyakkan susu badan bila dah bersalin. anak kluar pon xde kuning 🥰 saya bancuh 1 skop protein amway + satu cawan susu farm fresh. 😄

Dulu saya kena gdm on diet. Dietitian pesan untuk minum Low Fat Milk saja 2x sehari. Tak kisah apa brand pun. Dan untuk dapatkan sumber kalsium, boleh consume makanan lain seperti cheese, almond, dan banyak lagi.

sy minum susu momma pregolact yg coklat. stakat ni gula xtinggi sy gdm jgk. harini bsp okay je bacaan. dri anak 1st lg minum susu momma. ikut bdn org jgk. yg penting consult dgn doc.

Saya minum susu HL . Better minum tu drp susu formula yg khas formpregnancy … as doctor advice susu tu boleh naik kan gula. HL better sbb ad folic asid da 👍

minum fresh milk hl ok sis, kalau susu yg khas utk ibu mengandung tu tnggi gula sy hari tu pun beli last2 xminum pon lagi2 ada gdm better elakkan

Saya minum similac. Bancuh jgn guna air panas. Tp suam aja

minum fresh milk jee sis lg better , farm fresh ke hl ke .

Sy minum susu efferty mama.. sedap. Loya pun kurang