Susu Bengkak

Nak tanya ibu2, saya kadang2 tek ni akan bengkak. Kdg2 je.. Bila bengkak sy akan marmet dlu sampai reda baru sy nyusukan baby. Soalan saya kat sini, ibu2 bila dah marmet susu yg bengkak tu ibu2 buat apa? Buang ke simpan? Baby sy nyusu badan sepenuhnya tak nyusu botol. Tq ibu2

1 Balas

Kalau hasil.marmet byk, boleh simpan buat stok..

5y ago

Aah.. Sbb susu boleh letak dlam freezer, tahan 6 bulan. Mn tau kot2 emergency, boleh guna jugak.. Tak pun, Sedekah kat sp2 yg memerlukan. Tp kalau xde jugak, buat mandi pn boleh😅😅..