Bengkak susu

Saya sdg alami bengkak susu, saya dh buat marmet. Susu pun keluar lancar cuma tetiba satu badan sejuk menggigil

5 Balas

mama.. kalau bengkak susu jgk lepas marmet . mntak tolong husband hisapkan.. saya lepas marmet sampai tak boleh nak angkat tgn.. rasa sakit sgt sampai menangis tak tahan rasa sakit tu.. anak pertama saya.. dgn anak yg baru sebulan ni.. husband byk tolong..

Bengkak susu boleh buat kita demam panas kadang orang tua cakap demam urat ka saraf ka macam tu laa… Saya pon pernah kena… sis ambik kelopak kobis letak kat breast bagi sejuk sikit… kalau sakit sangat boleh panggil orang mengurut

3w ago

Ya betul… tapi kalau tak tahan sangat boleh buat gitu… Atau sis boleh beli gel pad di farmasi letak dalam freezer dah sejuk boleh letak di breast… Saya dulu kerap jadi memang sampai demam sakit urat tapi saya urut sendiri picit bahagian yang berketul tu tekan kuat2 bagi dia pecah keluar susu sampi okay Selalunya saya buat time mandi atau lepas mandi sapu lotion kalau tak kulit melecet Kena tahan la sakit tu time buat

urut marmet... perlahan2 sis. makan saja panadol, ubat tahan sakit. demam bengkak susu tu boleh buat nangis 😥😥 tuam2 dgn botol air suam2 kalau xda alat tuam. atau tuala kecil dgn air suam.

normal ..bengkak susu mmg boleh sebabkan demam boleh ambil panadol ..kne kerap marmet atau pam ..