Aerola bengkak

Salam ibu2, kandungan saya sekarang dah 22 minggu, semalam saya sedar aerola saya bengkak, sakit, saya letak ais tapi reda sekejap, bengkak balik, harini pon sama masih bengkak. adakah ia bengkak susu? Mcm mana nak buat ye.. Terima kasih ibu2....

1 Balas

Salam mommy. Kalau bengkak susu yang saya pernah kena memang boleh rasa breast berat dan ada susu. Tapi nipple tu akan rasa pedih memang sakit sangat. Boleh sampai jadi demam even dah tuam. Cuba mommy refer dengan kk atau jumpa dengan pakar laktasi untuk tahu apa masalah sebenar nya.