minta pencerahan

nak tanya, ibu bersalin kan sepatutnya 9 bulan 10 hari (lebih kurang 36 -37 minggu) tapi kenapa kiraan dalam 40 minggu (10 bulan) sorry bingung sikit.. ??

2 Balas

Sebab kdang2 sesetngah mommy tu ada yg brsalin awal dlm 36 atw 37 ..tpi sstngah lagi ada yg lmbt brsalin..coz baby nak dduk dlm tu lagi..huhu..kdang dah 40 mnggu tpi baby blum kluar lagi..

Ko google baru ko tahu jawapan. Sya nak bg faham pun x tahu mcm mn... Formula pengiraan day, week n month time prgnt ni ada formula