KAKI BENGKAK SEBELAH

Assalamualaikum, saya nak tanya. saya dah 23 minggu dan tetibaa kaki bengkak sebelah, bengkak yang sangat besar dan berat tapi tak sakit cuma rasa berat dan kebas sikit. Saya tiada kencing manis atau darah tinggi. Macam mana nak buat selain urut dan tinggi kan kaki waktu tidur ? berlanjutan selama seminggu dah. dan berat naik mendadak sebabkan kaki bengkak. Perlu ke saya refer ke klinik mengenai kaki saya ? Adakah normal wanita mengandung untuk bengkak kaki sebelah ?

1 Balas

better pergi klinik tnya. nk cepat tnya swasta. sbb sy dah pregnant 24 minggu skrg n ade GDM diet control. awal bulan ni berat saya naik mendadak, dgn obese nya lg tp bila kk check kaki sy x bengkak pun. sy tekan2 pun okay je. just kdg2 je cramp atau urat tersimpul sikit klau menggeliat masa atas katil. kaki bengkak mmg normal masa preggy tmbh pulak ade pertambahan berat badan mendadak lg. so better tnya doc klau mmg makin x selesa tu.