HB

Nak tanya? HB sekarang tunjuk 11.8, kira HB okay atau x okay? Nw im pregnant 16 weeks

34 Balas

Klau 11+ tu msih ok tpu iron tablet kna mkn jugak sbb stiap kali brtambh week ank smakin mmbsr HB akn drop lg... Mcm sya dri 14 ke 13 dh skrng 16w... Sya mkn obimin dri awl ngndung

Asalkan 11 lebih...tapi baru 16weeks..bole turun lagi...jangan berenti makan vitamin doc bg...and makan sayur hijau dgn buah delima..

Hahaa mcm saya.. Tpi dye boleh menurun sikit2 taw.. Tapi cm saya arytu nurse kate saya nye HB ni hujung tanduk..

Slagi xbwah dri 11 okey je lg. Kalo bwah dri 11 kne tnya nurse. Mintk tuka ubat kalo bleh.

Okay je sis. Jangan kurang dari 11 ke bawah tu tak okay. 11 ke atas tu normal/ okay

Okey tpi still kne consume ubat tmbah drah sebb nnti baby mkn besar hb cpt turun

Oke... Jgn bawah 11... Ubt kk jgn skip, byk mkn mkanan yg blh naikkn hb ye

5y ago

Alhamdulillah tak muntah tak loya. Sbb spnjg pregnncy xde alah apa². Cuma tak boleh minum susu maternity tu je.

okay sis. hb start x okay below 11.2 tapi yg teruk below 8

Ok je mommy,,harap2 xturun,,jaga kshatn ye mommy

Sy 13.7 nurse suruh maintain makan obimin ja