Morning sickness

Nak tanya dgn mommy di luar sana, adakah trimester ketiga ada kemungkinan akan alami morning sickness lagi??

12 Balas

saya daripada 1st trimester sampai 3rd trimester masih ada morning sickness . Tekak rasa perit , pedih ulu hati. lepas makan je mesti muntah balik. tak kesah ape2 makanan pun, mesti keluar balik . kecuali ayam kfc 😂 elok je hadam

5y ago

Allahuakbar. Sabar byk² sis, kira sis kuat lagi lah dari sy. Hehehe.

Saya pun macm tu.. Pening.. Loya nak muntah.. Panas badan tak payah cerita.. Malam susah nak tidur.. Ingat dah lepas dah penderitaan phasa pertama

5y ago

Be strong sis! Sy pun ingat dh bebas.

Ada je.. cm sye, ank no 2 dlu.. trimester prtama mmg, 4 smpai 6bulan dah ok.. skali msuk 8bulan jd blek smpai nk bsalin.. 😭😭

5y ago

In shaa Allah. Terima kasih sis. Sama² lah kte ya.

Saya! Badan panas pepagi mcm first tri.Loya muntah pepagi.Takleh bau perfume balik. Ingt dah merdeka waktu second tri.😁

5y ago

Kann... Tak sangka pula ada juga alahan tri 3 ni..

Sy 3rd trimester..Skrng pg2 wajib morning sickness,Pening2 ..Kadang2 smpai rasa mls nk prgi keje..Dgn xlart nyee😪

5y ago

Hahaha rasa simptom malas pergi kerja tu mmg sepanjang preggu kot. Tp kalo buat kje rumah ke masak ke xde pula rasa malas tu..

Sy pon jadi balik.. Ni dah hari ke3 jadi pening nak muntah smula.. Harap2 xseteruk first trimester

5y ago

In shaa Allah semuanya ok aje. Harap boleh bertahanlah. Keep strong sis! 💪

Boleh berlaku pada sesetengah orang

5y ago

Ohhh faham. Patutlah feedback pun berbeza². Ingatkan tri pertama aje ada. Huhuhu.

Yup ade stgh akn ade alhan...

Ok faham.. tq ye

Tidak

5y ago

Wahh bestnyaaa...