Makan nanas waktu hamil

Hi nak tanya, boleh ke kita makan nanas? Tapi namas tu dah masak. Sekarang pregnant 22 weeks. Teringin sangat 😫😫

2 Balas

Saya dr pregnant anak pertama sampai anak ke 2 mmg hantu nanas.. Tiap2 minggu spjg pregnant beli & mkn nanas.. Alhamdulillah anak saya dua sihat.. Anak yg bsr dah nak dkt 4 thn, yg no 2 br 8 bln. Saya baca artikel, keguguran bkn sbb nanas tu tajam tp sbb janin x kuat. Nanas sbnrnya bgs untuk ibu mengandung.. Depend pd mommy ler berani ke x

3y ago

Yeke..saya makan dah sikit semalam. Okay je alhamdulillah. Hehe tq ye sis

Saya pun teringin tapi terpaksa tahan sbb baru 16w. Saya tak nak ada kontraksi sebelum bersalin. Haritu dah pernah bleeding. Takut sangat sampai menangis nasib baik baby ok membesar.

3y ago

Saya tahan dah lama dari berapa weeks lagi. Tapi semalam takboleh tahan sangat dah..makan juga sikit. Alhamdullillah okay. Baca artikel dari TAP ni pun dia cakap avoid nanas kalau ada allergy pada nanas.