Makan nanas

Hai.. saya nak tanya boleh tak kita makan nanas masa pregnant? Teringin sgt nak makan. Saya pregnant 7bulan skrg. Sbb ada kata tak elok org pregnant.

6 Balas

Sama lah akk, teringin makan nenas. Biasa sebulan sekali ambil nenas. Dah mengandung, kurangkan makan. Jika teringin makan, beli ja yg dah potong siap. Sekali makan, sikit takpa. Hilang teringin tu... Try lah, jgn terus makan banyak2. Insya Allah tak jadi apa2. Ni No 6, jika teringin makan ja sikit2. Lepas gian.

Kalau tak yakin atau was2 better jangan ambil risiko.. mungkin org lain ckp ok tapi lain org lain penerimaan badan.. better jangan, tunggu lepas bersalin baru makan 😄

yang x elok nenas muda. nenas tua bergantung. ada orang ok je de orang jenis tak tahan. apa2 pon kalo nk mkn try ckit dulu

makan nenas yg betul ii dah masak and hadkan pengambilan. lain orang lain pengalaman. so be careful. ❤️

Makan yg betul2 masak/matang. Makan sikit jer sekadar buat hilang rasa terliur. Jangan makan yg muda

Saya teringin nak makan pajeri nenas. Tapi suami xbagi. Risau betul dia.