Makan nanas waktu hamil

Hi nak tanya, boleh ke kita makan nanas? Tapi namas tu dah masak. Sekarang pregnant 22 weeks. Teringin sangat 😫😫

2 Balas

Saya dr pregnant anak pertama sampai anak ke 2 mmg hantu nanas.. Tiap2 minggu spjg pregnant beli & mkn nanas.. Alhamdulillah anak saya dua sihat.. Anak yg bsr dah nak dkt 4 thn, yg no 2 br 8 bln. Saya baca artikel, keguguran bkn sbb nanas tu tajam tp sbb janin x kuat. Nanas sbnrnya bgs untuk ibu mengandung.. Depend pd mommy ler berani ke x

3y ago

Yeke..saya makan dah sikit semalam. Okay je alhamdulillah. Hehe tq ye sis