susu anmum

Nak tanya, betul ke susu anmum ni boleh buat baby cepat besar? Ramai cakap mcmtu ?

9 Balas

Setakat experience saya minum anmum masa pregnant, okay je. Takde sangkut gdm. Baby pun, saiz okay je. Saya bersalin on 37 weeks, anak 3.42 kg. Masa monthly dan weekly check up pun, nurse atau doktor tak kata apa. Semua normal dan saiz baby sesuai dgn weeks of pregnancy.

besar sebab gula tinggi. sy dulu minum bukan hari2, pegi check up sebulan naik 2kg. nurse suruh tukar susu sebab takut kalau lama2 amik anmum sangkut gdm/gula. sekarang minum susu dutchlady kotak tu je. alhamdulillah semua okay.

Sy minum dr 1st trim lg.. Skrg dh 3rd trim still konsisten dgn Anmum.. Setakat nie alhamdulillah xde sangkut diabetes.. Jaga mkn je.. Jgn mkn manis2.. Kalau teringin jgk, mkn la sikit, sekadar nak lepas mengidam je..

Betul . saya minum seminggu 3 kali je .. sbb dh terbeli 😂 .. tp anmum tinggi gulaa smpai saya sngkut gdm ..

Xtau lh tapi saya dari first pregnant minum anmum ok je..baby tak besar and tak kecik sangat pn,normal je

Kak sy yg sulung mnum msa pregnant kt anak no2...dkt 4kg jgk la anak nya...sy mnum susu kurma ja...

Saya minum ok je sekarang da 39 weeks baby berat 4 kilo 😊😊

Nurse tmpt sy pn ckp cmtu...tah betul ke tidak..sy pn xtaw..

Sis boleh pilih yang less sugar punya..