Bengkak kaki

Nak tanya betul ke orang tua2 cakap bengkak kaki bila nk dekat bersalin je? Sebab saya baru 28 week tapi kaki dah bengkak sangat2😒 risau pulak bila dengar bersalin awal.. tak prepare lagi barang hospital

11 Balas

xjugak awak, sy masa preggy yg sulung 7bln bengkak kaki, punca sbb byk berjalan, selalu berdiri lama, n biarkan kaki bergantung, lepas sy urut, pakai stoking n tinggikan posisi kaki waktu tidur bengkak tu surut, secondly bengkak bila lg seminggu sy cukup bulan yg ni btl bengkak nk beranak sbb bengkak kaki xsurutΒ²