Betul ke

Nak tanya ,,betol ke kalau minum susu putih anak pon jadi putih?? Air soya pula ?

51 Balas

Xbtol la sis, mrepek jek tu semua...msa sya ngandungkn ank prtame sya lgi la sya suke mnom milo ais...semua mlarang sbb katenye tkot nty ank jdi itam la bgai, tpi sya buat xtau jek...tpi bile ank sya klua semua trkjot sbb putih mlepak mcm cina, ngn mate sepet dy bibir pink dy, senang cite xprlu la prcaye sgt...😅😅

kalau btul2 pure soya mngkin lah kot..Tpi sllu dgr mnum air kelapa yg anak licin n putih..Sye amal air kelapa je tgh anak licin n putih msa besar sikit..Tpi lau mnum soya yg kotak tu xelok sbnrnya bnyk2 mnum..susu putih cmna?klu susu tepung @ kotak tu sye mnum hri2 tme preggy tpi xade pl anak putih sgt2 huhuhu

Mengikut pengalaman sy, air soya sbnarnya bagus utk kulit baby tp negative sidenye..kulit baby jd sensitive,ank sy terkena ekzema sebab sy amalkan mnum soya time preggy.Nk kulit baby putih? sy juga mnum anmum , alhmdulillah until now kulit ank sy putih

5y ago

Betul2.. ank sye yg sulung, time preggy dia mnum anmum, lahir putih bersih kulit dia.. smpai org pelik, sye n suami xcerah mne pun.. haha 😂😂 takot trtukar ngn katil sbelah kot.. smpai skrg even dia main panas, muka dia akn merah jp then nnti cerah blek.. sye pun pelik tp alhamdulillah dia bijak, pndai jge adk2.. dia cpt blaja, cerdik.. sbb mnum anmum kot, bru lah sel2 otak berhubung.. hehe tp dia mmg fast learner.. ☺️☺️

atas pade pengalaman sy la kan. sy minum air soya. ank sy lahir kulit die sgt sensitif. xboleh tuka2 sabun langsung. sampy umo die 13 tahun still pakai satu sabun je... so kalau nk kulit ank cntik bersih putih amalkan air kelapa buah tembikai

5y ago

Yup..mama sy ckp gtu gak..sy ekzema 🙋‍♀️masa mgandung kan ank2 die yg ada ekzema mama suka minm soya..sy hantu soya..tp da lama benti sbb minm soya mmg sy akn gatal2 😂

Aiiiii laaaaa... Warna kulit ikut keturunan.. klu belah mak atau bapa ada berkulit cerah 50/50 anak kulit cerah.... Klu belah mak atau bapa x ada kulit cerah, 100% untuk baby kulit cerah mustahil... Klu mak bapa kulit cerah 100% anak kulit cerah.

Masih ada yg percaya Mitos ni ke 🤭🤭🤭 Anak ikut genatik keturunannya. Gelap keturunan gelap la jadinya. Tapi pelik, kenapa org nak baby PUTIH? klau dapat yg gelap dikutuk?? PELIK tak? Kesian baby dr kecik dah kena dikriminasi warna kulit.

Cerah atau gelap baby ikut genetic. Pengalaman saya, soya menyebabkan kulit anak sensitif sangat2...menyesal ikut petua suruh minum soya utk dapatkan anak kulit cerah. Lahir mmg cerah. Tp sensitif sangat. Bila dah besar gelap juga😂😂😂

5y ago

Hrmm.. Btl mc ank sy yg sulung sbb first gandung xbole mnum susu.

Xde la.. macm kakak saya, masa mengandung dia suka mnum air kopi.. tp lepas bersalin elok je anaknya putih melepak.. smpai kebeso ni haa putihnya. Hahaha.. rasanya ikut genetik..bukan ikut air yg kita mnum.. 😂

Putih tu xde langsung dr pglman sy ank prtma sy msa tu xblh minum susu sy mnun soya bila da besar skit ank jd kulit sensitif lpstu parut smue hitam pda bdn ggt nyamuk skit pon tggl bekas.

Mcm sy anak 1st.. Sy suka minum air soya... Bila anak da lahir... kulit jd sensitive smpi skrg.. Bila blk kpg daddy dia saja mesti kulit akn bnyk bekas gigitan nyamuk yg teruk...