bayi jarang nangis

Nak tanya bayi sy jarang nangis cuma merengek jek. Adakah tu normal?

20 Balas

Normal, sy ade anak ..jiran kata susahnyaa nk dgr suara bby, syukur sgt.. dah laa pantang suami je yg menjaga .. bby pun bg kerjasama hehe..anak 1 2 sama je sng jaga nye, syukur laa sis anak x nangis..lagipun sy jns anak dh bunyi sikit suara trus pujukkn xmo laa bby dh ngis besar baru sibuk pujuk..huhu

Tgok juge jenis merengek mcmana...penah skali lepas bersalin bby masuk nicu sbb kuning,bby kt situ x mngis,tp merengek2 panjang...nurse ckp klu merengek mcmtu tanda bby x sehat

Subhanallah, srnangnya ibu dia uruskan dia.. Anak saya selalu malam je buat perangai apa yg dia nak pon tak tahu 😑😑 merengek + menangis + menjerit

Tak normal tu. banyak penyakit. Hahahaha soalan pun. Bersyukur la anak jarang menangis. Blh tanya lagi normal ke tak. Adoiiii

1y ago

cmne org negetif blh wujud DLM ni

Syukur sgt dpt baby x kuat ngis..adik sepupu sy pn mcm tu mse die kecik mmg susah nk tgk die ngis..smpai ke besar mmg x kuat ngis..

Hahaha kang kuat nangis kang kate sawan tangis plak.. Huhu so beruntung laa ibu anak kurang nangis.. So boleh laa rehat

Syukurlah anak jarang nangis. Anak sy masa dlm pantang hingga lah 2 bulan, menangis. Dah la suara kuat. 😂

Normal , anak sy dlu x berapa nak meragam, bila jln pun ok je, nngis bila nak tido je

Normal sis..ank sy pn mcmtu..merengek bila nk susu je .dh dpt..senyap n tdo..😉✌

Syukur la anak kurang nangis. Kang dpt anak yg kuat nangis dok mengeluh pulak.