Bayi Nangis

#firstbaby Selamat malam semua, nak tanya as I am a first timer, bayi saya 2 bulan 11 hari. most of the time dia akan nangis ja, jarang tengok mood dia bagus, & kalau mau tidur memang mesti kena dukung sampai ttidur (tapi orang selalu cakap jangan biasakan didukung nanti manja?) nak buat macam mana nanti baby tak nak tidur & nangis ja. boleh share pengalaman mommies? normal tak semua ni? 😢

2 Balas

Puan tidurkan dia katil asing atau sekali ya? bedungkan dia tak ya? Sebelum tidur, pastikan bilik dia nak tidur tu gelap, tak panas, tak ada objek lain yang boleh ganggu dia. Kalau ada lampu tidur kecil , pasangkan. Dari Mula dia nak tidur Cuba pasangkan lullaby. Kalau ada humidifier boleh buka Dan letakkan essential oil sedikit Dalam humidifier. kalau tak ada humidifier, ambil eo lavendar dua tiga titik sapukan pada tapak kaki Dan urut perlahan. sapu juga pada badan bahagian dada Dan muka sebelum tidurkan dia. pastikan pampers kosong Dan perut semua kenyang . boleh Cuba terbalikkan baby (hidung jangan tertutup) pada tempat dia nak tidur sambil tepuk perlahan sampai dia terlena. kalau baby tak selesa meniarap, boleh letakkan Dalam posisi baring seperti biasa Dan tepuk perlahan sampai baby tidur. bila baby Mula nak tidur, ambil bantal kecil letakkan di atas dada atau perut baby supaya baby tidak mudah terkejut. Letakkan juga Baju mommy Di kawasan baby nak tidur atau atas bantal tadi (baby boleh bau mommy dia Ada ke tak Di Sisi) hope this help😉

3y ago

tbaik..boleh cuba jg ni.. #TAPSupermoms

Bedung dia sis... good luck 💕

3y ago

terima kasih sis 💕