tidak berak

Adakah ia normal bayi 4 bulan jarang berak? Anak sy dh xberak 10hari

2 Balas

normal sis klo bf anak baby tak berak sebab susu ibu mudah hadam. max 14 hari as long baby tak meragam,perut lembut, baby aktif dan kerap kentut. lepas mandi kerapkan buat urutan iloveu dan kayuh basikal. ibu bykkan mkn sayur hijau dengan oren navel. sekali kalau berak tembus pampers. kalau ibu risauu refer doktor ye

4y ago

tapi kalau baby minum susu fm terus refer doktor

kalau dh smpi 10hari better cek doktor. Sbb nurse bg sy tau kalau bf jgn lebih dr 7hari.