Bayi jarang berak

Hi moms.. bayi sy bru 8 bulan.. tp semenjak ni, sy perasan bayi sy jarang berak. Dia akan berak selang shari.. tp xda tunjuk meragam atau sakit perut.. cuma kalau shari x berak, dia akn kurang menyusu.. normal ke? Dia aktif je

3 Balas

Bergantung kepada kekerapan anak berak. Macam saya anak saya memang jenis berak hari² (minum FM). Kalau sehari tu tak berak, saya dah boleh agak yang anak tengah mengalami kesukaran untuk membuang. Anak saya akan jadi susah nak tidur sebab perut tak selesa. So solusinya, saya akan bagi makan pisang @ tambah sayuran hijau seperti pak choy/sawi dalam lunch dia. Anak saya makan ni memang akan mudah berak. Sis ada cakap anak sis berak selang sehari..jadi itu la kekerapan anak sis berak.

Minum susu apa? Ank sy still bf, tak poop for 12 days 🤣

4w ago

Dia minum susu formula..

normal