Popo Baby

Nak tanya baby umur dekat 5 bulan minum susu campur fm dengan susu ibu biasa warna ape popo dia?

105 Balas

Fully formula milk : kuning gelap? Tapi kalau susu formula tu ada campuran zat besi yang tinggi akan jadi : sedikit kuning kehijauan. Formula + breastmilk : kuning kehijauan. Apa lagi kalau mak jenis banyak makan sayur-sayuran & anak mula makan sayur, najis akan lebih warna kehijauan. Susu formula soya / susu formula HA (hypoallergenic) : hijau gelap warna lumut. Ni sebab proses pengecilan protein susu tu sendiri so jangan hairan kenapa bayi berak warna ni bila minum susu ni

1y ago

ank sy najis pnh mcm ni ,mse tu sy bg susu mamex ,susu soya . now bg s26 cmpur dgn susu bdn , mslh nye skrg ank sy lmbt berak kdg seminggu tpi dia x de meragam .. ptot ke sy tukar susu ????