Popo Baby

Nak tanya baby umur dekat 5 bulan minum susu campur fm dengan susu ibu biasa warna ape popo dia?

105 Balas

Fully formula milk : kuning gelap? Tapi kalau susu formula tu ada campuran zat besi yang tinggi akan jadi : sedikit kuning kehijauan. Formula + breastmilk : kuning kehijauan. Apa lagi kalau mak jenis banyak makan sayur-sayuran & anak mula makan sayur, najis akan lebih warna kehijauan. Susu formula soya / susu formula HA (hypoallergenic) : hijau gelap warna lumut. Ni sebab proses pengecilan protein susu tu sendiri so jangan hairan kenapa bayi berak warna ni bila minum susu ni

1y ago

ank sy najis pnh mcm ni ,mse tu sy bg susu mamex ,susu soya . now bg s26 cmpur dgn susu bdn , mslh nye skrg ank sy lmbt berak kdg seminggu tpi dia x de meragam .. ptot ke sy tukar susu ????

Khas untuk ibu mengandung.🤰🥳.. Daftar Drypers Club tanpa apa2 bayaran....👏 Cara nak daftar DRYPERS CLUB boleh klik link dibawah ya... 1- click https://drypers.com.my/en/ 2. Click Sign Up 3. Jangan lupa Tekan Free Sample, Pilih Size dan jenis mana awak nak.. 4. Isi details semua, pastikan Alamat lengkap dan betul... 5. Referal masukkan kod ni ya..👇👇 👉DRY91689472174 Selesai daftar boleh cuba untuk LOG IN Ok🙂 Tak faham apa2 boleh tanya saya ya...klau nak saya tolong daftarkan pun boleh tak ada mslh..😀.....Kat bawah ni no saya...😃 http://www.wasap.my/+60149481809/NakDaftarDrypersClub

mcm baby saya mnum susu bdn + formula.. popo dia biasanya wrna hijau cmpur kuning.. tapi kalau baby saya tak berak 3 4 hari sya bg mnum gripe water kt dia dlm 1 camca teh.. insyallah kalau saya bg mnum pgi ptg atau esok pgi mesti bleh berak dh.. masa umur dia 1 ke 2 bulan dia mnum susu bdn saja..popo dia wrna kuning n 6 7 hri baru berak..

3y ago

ya betul yg nie

similac neosure-hijau dutchbaby-kuning dugro-kuning anmum-hijau lactogen-hijau banyak susu try error dkt baby sbb kebanyakan fm buat baby sy kembung.. last lactogen baru sesuai..

3mo ago

Kenapa rata2 komen bila najis baby hijau terus tukar susu? Means hijau tu tak elok ya? Kenapa ada certain komen juga bila najis anak kuning pun tukar susu? Yg mana elok sebenarnya huhu.. sorry sy first mom . Anak sy dah 5 bulan baru sy bagi susu fm lactogen. Najis warna hijau .

Anak 4 bulan 23 days. So far kuning je. Kadang2 kuning hijau. Baby minum susu fm s26 and susu badan jugak. Campurlah kiranya

3y ago

sy 4 bln 29hari..samalh..kuning & kdg2 ada cmpur hijau2 lumut

baby saya guna susu dutch baby.. poo dia warna kuning

kadang2 kuning .. kdg2 hijau lumut .. sbb msih bcmpur dgn susu ibu ..

anak saya minum susu similac.. berak hijau . last saya tukar susu duty baby.. berak kuning... sesuai minum duty baby.. anak pun suka .

Baby 6 bulan baru nak start minum susu formula.brapa yea slalu baby kn minum susu? N brapa scope? Anak bf minum 3oz sblm nih.

Hijau/kuning... smalh cam baby sya... 5 months... susu Lagtogen n susu bdan juga... 😁

2y ago

hijau gelap dan kekuningan.bau betul tu taih dia.😂