Bayi susah tidur

Hi, nak tanya. Baby sy berumur 1 bulan 20 hari, and skrg ni dia susah nk tidur lena. Tidur pun dalam 10 minit pastu jaga.. malam pun sama jugak. Normal ke mcmni?

2 Balas

Baby 1 bulan tgh adjustkn diri lagi tu, boleh cari tips untuk buatkan baby tidur lena mcm bedung, bunyi snooze atau alunan zikir, tak pun bagi puting tiruan. Kena tengok baby juga, ada bnyk faktor baby tak tido lena ni. Mommies kena try & error sbb kekdg harini baby nangis tak lena sbb perut kembung, skejap lagi nangis sbb lapar, sekejap lagi nangis sbb berak la, macam2. 😂. Baby akan lena bila posisi tido dia cun, perut kenyang & selesa.