intro makanan

Nak tanya.. baby saya bila saya bg puree carrot dia suka n prefer pegang sudu n suap mulut dia sendiri. But bila saya bg broccoli.. dia macam tak suka n mengelengkan kepala. Sya tukar puree broccoli tu ke puree pisang dia still gelengkan kepala dia. Tu tanda x suka ke? Atau dia dah fobia nak makan?

1 Balas

Cuba try 4 days rules. Perkenalkan makanan baru setiap 4 hari slowly

5y ago

Kalau dia tak suka, mungkin sis boleh cuba menu lain. Takpun masukkan brokoli dalam puri yang dia makan ke (mcm selit selit gitu lah) hehe