Food for 6 months baby

Hai mommies. Nak tanya, bagaimana mommies semua train baby utk makan dengan amount yang mencukupi? Baby saya x suka makan bubur and makan sangat sikit, berat pun x naik sanggat. Bagi puree pumpkin + sweet potato dia happyy n makan banyak tp bila bagi bubur dia reject. #advicepls #1stimemom #ingintahu

1 Balas

Sis boleh cuba campurkan bubur dgn pumpkin @ potato. Tengok dia okay tak. Lgpon dia dlm fasa baru nk kenal makanan so kalau dia makan sikit je pon okay jee. Cuma kerapkan lah ☺️