Baby 4bulan

Assalamualaikum semua n Mummy , Saya nak Tanya, normal ke baby, dia suka tengok atas n then dia akan tolak badan dia ke belakang. Maksud dia tolak ke atas, ikut arah kepala. Contoh, suka lentik kan badan kepala duduk bawah. Normal ke anak 4bulan macam tu? 😅Kekadang saya risau. Sebab dia suka sangat Buat. Kalau letak dia baring suka Buat macam tu. Pernah Sekali tu, dia mengesot turun tilam. Tahu2, duduk bawah sambil meniarap. Nak kata dia sakit jatuh xda dengar dia menangis. Saya search, tak ada jawapan. Mungkin kekawan di sini tahu. 😁

1 Balas

dia nak ringankan badan tu.. nak meniarap, menyulur depan belakang, lepas tu merangkak pulak. just pantau je keadaan dia.

4y ago

Yeke sis.. Risau juga, kalau sy letak baring ja.. Dia suka tengok atas lepas tu, dia tolak badan dia.. Org Tua2 kata jngn bg anak tgok atas nnt takut sawan.. Itu yg sy risau.. 😅