Ni cirit birit ke? Susu lactogen

Hi, I need help! Nak tanya, anak saya minum susu lactogen berak mcm ni. Cair+ada ketul2 sikit. Tapi baru2 ni start berlendir. Ni cirit birit atau tak ye? Tapi dia berak sehari sekali je, tak kerap pun. Umur nak masuk 2 bulan. Tapi badan bambam je. Saya bagi 3onz setiap 3 jam

Ni cirit birit ke? Susu lactogen
19 Balas

anak saya dulu pun penah try susu lactogen. jadi mcm ni jugak. hari hari berak cirit. bila bagitau misi , dorang cakap mybe bby tak sesuai or panas dalam . kita as parents kena try and error . anak saya asalnya minum dutchbby . tapi berat tak naik sbb tu try tukar ke lactogen. bila dh try lactogen terus jadi mcm tu . pastu patah balik ke ducthbby la . lepas tu try pulak dugro . pun sama jugak. and now dah 1y3m back to back😝. cuma dh bertukar ke dutchlady sbb ikut peringkat umur.

Klu minum sudu lactogen najis mmg kaler ni.. Sbb susu lac dia tnggi zat besi selagi ank sis berak sehari 2x or 1x kira OK dh tu dn dia xmeragam.. Ank sy Dr lahir smpai skng 5 bln minum lactogen Alhamdulillah OK berat pun naik je.. Najis ank sy pun mcm ni berat sehari 2x pg kul 8 tu dan ptg or mlm..

4y ago

Alhamdulillah sis berat anak naik cantik.. Xda meragam.. Smua nya ok.. 😊 Trima kasih sis.. Sbb ad yg ckp berak cair tu susu x sesuai dgn baby

klau bby cirit birit kuat meragam mayb dia x ssuai dgn susu tu.ank bru nk masuk 2 bln so far sy blum lgi try any fm.syg air ssu byk sgt bgus bgi je bf.kdg2 perah masuk dlm botol bgi dia mnum.takut xnk minum pakai botol pla nnti.ssh nk buat kerja

Bby sy dh lebih seminggu cirit birit. 4 hari cirit keluar air tu sekali taik, dah pergi jumpaa doc minum air garam tapi lepas minum susu berak teruss minum susu berak teruss kdg tu dia mcm nagess nk berak tu 🥲 sy bg lactogen

2y ago

sis

Try tukar dutch lady/dumex.. Anak sy minum lactogen taik kelabu.. Pastu cirit.. Asik menangis je kembung.. Lepas dh beberapa hari tukar dumex die ok.. Umur dh genap. Setahun baru sy tukar dutch lady

setau sy baby dikira cirit birit klau berak lebih 5 kali sehari sis.. sis pantau dulu, klau berak2 g klinik mintak nasihat doktor dulu☺️.. kdang najis cair sbb bby main air liur, itu je..

2y ago

Kalau dah 12 kali berak sehari. Mcm mana yaa? Tapi kadang banyak poop dia kadang sikit. Dan saya pun risau. Saya bgi dia similac LF free sebab dia intolerant lactose. Sebelum ni bertin2 ok jaa . Sekarang dia baru start mcm ni . Dh dua hari mcm ni. Dulu sehari sekali jaa poop atau dua hri sekali. Najis dia tak berair . Najis normal even 12 kali berak harini . Macam mana yaa😭😭need helppp

baby saya minum lactogen memang begini sis..tahi hijau.kadang cair,kadang berketul..risau juga.nurse suggest tukar susu.so sya tukar susu dupro,ok da...

Tgh alami.. Anak saya pun mcm ni.. Bdan berisi.. Tpi najis hijau +cair.. Sekali sehari membuang.. Xda plak kembung perut

ank sya dkat umo 1 thn dlu jd mcmni msa masih amalkn lactogen.. .sy try tuka susu lain trus ok...

dlu anak sy minum susu lactogen , pastuh berak x ok .. sy tuka susu dupro .. alhamdulillah smp skrg serasi